Rollspel och community.
 
PortalHemGalleriVanliga frågorMedlemslistaBli medlemLogga in
Värdshuset Rödhaken går utan sin värd. "Kommer att bli en svår tid framöver." kommenterar en anställd på plats.
Nära 30 personer sägs ha omkommit under förhöret på slottet. Det går viskningar om att de ansvariga ännu inte blivit identifierade och folket verkar missnöjda med hur drottningen hanterat situationen.
Mannen som tidigare trots legat bakom värdshusvärdens försvinnande visar sig oskyldig i förhör bakom slottets väggar. Folk säger sig ha sett mannen iförd familjen Segrota's egna emblem efter händelsen. Men förhöret slutade inte väl för 30 närvarande personer som mist liv eller lem.
Logga in
Användarnamn:
Lösenord:
Logga in mig automatiskt: 
:: Jag har glömt mitt lösenord
Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga


Flest användare online samtidigt: 41, den 2013-12-18, 23:47
Senaste ämnen
» En kort uppdatering.
av Admin 2015-09-15, 15:20

» En solig dag på marknaden.
av Black Fang 2015-09-15, 10:26

» Alice Eldflamma aka Black fang
av Siggan 2015-09-14, 11:44

» akura my first character
av Mialee 2015-08-23, 10:25

» Glad jul och gott ny midsommar, hoppas ni får en bra påsk.
av Mialee 2015-08-16, 18:47


Dela | 
 

 Hector Pellinore Astolath

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Hector Astolath
Hector Astolath
Nykomling

Posts : 16
Join date : 13-10-08

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Riddare
Klass: Klasslös

InläggRubrik: Hector Pellinore Astolath   2013-10-08, 19:04

Namn:
Hector Pellinore Astolath

Ras:
Människa

Ålder:
39

Kön:
Man

Hängivenhet:
Hector föddes i en familj som alltid prisat Memento som den rättfärdiga och enda guden. Han är en hängiven dyrkare av ljusets gud och tror på godhet och rättvisa framför allt annat. Han har en kärlek för närstridskamp och envisas med att bevisa sin egna manlighet även i de märkligaste av situationer.

Utseende:
Hector är en massiv man på 216cm. Han är vältränad och väger 110 kilo utan kläder. Hector har kort brunt hår och oftast en välrakad haka. Mycket av hans utseende gömmer sig bakom en utsmyckad rustning i vita färger som han oftast bär, vare sig han är i tjänst eller ej. Rustningen kommer med en heltäckande dekorativ hjälm med drakvingar som sticker ut från sidorna. Till sin rustning bär han en vit mantel, passande till en man av hans storlek. Han hade en gång i tiden två skogsgröna ögon; men i en strid som gick fruktansvärt fel i Dormash ruiner så förlorade han synen på sitt vänstra öga som därmed bleknat i färgen. Han har ett djupt ärr över sitt blinda öga som påminnelse efter händelsen.

Bakgrund:
Som en ung liten krabat så var Hector väldigt frammåt mot både främlingar och sina lekkamrater. Han hade svårt att se världen för en mörk plats och vägrade att se annat än det goda i folks hjärtan. Han föddes i Easthall hos familjen Astolath. De var ingen stor familj och de var inte heller särskilt inflytesrika. Deras adlighet kom från att familjen hade en lång linje av dubbade riddare, varav ett antal stjänstgjort som medlemmar i Ljusets brödraskap. Hectors far, Ludvig Astolath misste sin fru Pellinore till febern samma kväll då hans son fötts. Han var en troende man och visste att hans fru kommit till en bättre plats; men trots detta så låg sorgen tungt över hans axlar. Han sökte tröst hos kyrkan och dess order för att hjälpa honom att uppfostra sin moderslösa son. Hector visade snabbt intresse för kyrkans texter och lärde sig skriftens konst med åren som kom. Med tiden så växte sig Hector till en ung man av osedd höjd. Många av hans kamrater skämtade om att det fanns blod av jättar i hans ådror. Ljusets brödraskap lade hastigt sina ögon på den lovande pojken och instrukterade om att han skulle undervisas i svärdkonst. Hector blev given ett svärd och en sköld efter att han avslutat sin utbildning om kyrkans skrift och dyrkandet av Memento. Han sattes i träning omedelbart men visade varken tecken på tillgivande för sina instuktörer eller tecken på förbättring. De fruktade att han aldrig skulle kunna bli en kämpe för ljuset. Han var alldeles för stor och svärden var små. Skölden gav honom inte mycket till skydd och kastade honom ständigt ur balans. En av riddarna i brödraskapet föreslog att de gav honom ett större svärd och struntade helt i skölden. Detta skapade lite av ett uppror i rörelsen då skölden symboliserade ljusets skyddande kraft och påpekade att svärdet skulle bli för tungt för pojken att svinga.

Åren gick och pojken blev snabbt en man. Han kunde svära på att tiden seglat ifrån honom under tiden då han deltog i sin militära träning.
Han slutade inte tjänstgöra fören han nått 24 års åldern. Hans sista uppdrag inom militären var att undersöka en märklig aktivitet som uppkommit i norr. Easthall skickade iväg honom till Sanirnilva där han skulle ansluta sig med en grupp alviska krigare för att sedan marschera mot Dormash. Då han återvänt från sitt uppdrag så hade han misst synen på sitt ena öga och det fastställdes då att han inte längre var i tjänstgörlig bruk för Easthalls bästa.

Övertygelser:
Magi och pilar är den feges väg.
Sköldar är för idioter.
Dyrkan av Memento är den enda rätta vägen.
Rättvisa skall alltid segra.
Äkta män står för vad de säger.
Politik bringar mer problem än vad det löser.
Kvinnor och män är båda av kött och ben.

Instinkter:
Om någon talar illa om Memento måste denne renas i ljuset eller min klinga.
Om någon tjänar en annan gud så har denne gått fel på sin väg och måste guidas åter.
Om någon utmanar mig så står min manlighet på prov.
Om jag är utan min hjälm så känner jag mig naken.

Kunskaper och brister:
Hector är en lärd man och hanterar religiös dyrkan lika bra som han hanterar sitt tvåhandsvärd. Han kan läsa och skriva flytande. Han har tidigare tjänat med en grupp alver och besitter en mild kunskap om deras språk. Hector har svårt för att se djup och avstånd på grund av att han misst sitt ena öga. Hector har aldrig lärt sig hur man simmar och blir extremt sjösjuk under skeppsfärd.
Till överst på sidan Gå ner
Siggan
Siggan
Grundare


Posts : 401
Join date : 12-09-12
Age : 26

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Äventyrare
Klass: Vampyr

InläggRubrik: Sv: Hector Pellinore Astolath   2013-10-08, 22:40

Godkänd!

_________________
Wonders are waiting to start, live your story. Faith, hope and glory.
Hold to the truth in your heart.
Till överst på sidan Gå ner
 

Hector Pellinore Astolath

Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Akrylia :: Rollspelsverktyg :: Bakgrunder-