Rollspel och community.
 
PortalHemGalleriVanliga frågorMedlemslistaBli medlemLogga in
Värdshuset Rödhaken går utan sin värd. "Kommer att bli en svår tid framöver." kommenterar en anställd på plats.
Nära 30 personer sägs ha omkommit under förhöret på slottet. Det går viskningar om att de ansvariga ännu inte blivit identifierade och folket verkar missnöjda med hur drottningen hanterat situationen.
Mannen som tidigare trots legat bakom värdshusvärdens försvinnande visar sig oskyldig i förhör bakom slottets väggar. Folk säger sig ha sett mannen iförd familjen Segrota's egna emblem efter händelsen. Men förhöret slutade inte väl för 30 närvarande personer som mist liv eller lem.
Logga in
Användarnamn:
Lösenord:
Logga in mig automatiskt: 
:: Jag har glömt mitt lösenord
Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga


Flest användare online samtidigt: 41, den 2013-12-18, 23:47
Senaste ämnen
» En kort uppdatering.
av Admin 2015-09-15, 15:20

» En solig dag på marknaden.
av Black Fang 2015-09-15, 10:26

» Alice Eldflamma aka Black fang
av Siggan 2015-09-14, 11:44

» akura my first character
av Mialee 2015-08-23, 10:25

» Glad jul och gott ny midsommar, hoppas ni får en bra påsk.
av Mialee 2015-08-16, 18:47


Dela | 
 

 Leum Lothandor

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Leum Lothandor
Leum Lothandor
Nykomling

Posts : 12
Join date : 13-12-21

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Riddare
Klass: Klasslös

InläggRubrik: Leum Lothandor   2013-12-22, 00:50

Namn:
Leum Lothandor.

Ålder:25

Kön: Man

Utseende:
Kort bakåtkammat hår. Välvårdat och ärrlöst ansikte. Skinande metallfärgad rustning, utan hjälm. Och ett välskinande långsvärd som vapen.

Bakgrund
Leum kommer inte från en adelsfamilj, trots att hans far gjorde allt för att få en sådan status. Dock var familjen Lothandor långt ifrån fattig. Hans far, Lionel, var en smed i Easthall. Lionel hade en stor talang och skapade så magnifika och välgjorda långsvärden och pilspetsarna att hans namn spred sig längs stadens gator. Han fick stor respekt och många köpare, och antalet bara växte. Rikedomarna som han lyckades samla ihop steg honom åt huvudet och han blev ofta beskriven som smått galen av folk som hade besökt honom. Hans girighet efter mer guld och mer rikedomar gjorde att han började fuska med sitt handarbete. Han började sparade in på sitt bästa stål. Svärden pilspätsarna smidde han nu hastigt och i billigt stål, han dolde det veka arbetet med ett tunt lager av det högklassiga stålet i ett försök att lura sina köpare. Sedan höjde han priset rejält. Detta gick först obemärkt förbi av hans köpare, så Lionel fortsatte läng samma väg. Men när svärden fick sprickor, gick av eller tappade sin skärpa och pilspetsarna blev trubbiga efter ett skott så började köpmännen komma tillbaka. Horder av arga köpare började stampa utanför Lionels dörr, som vägrade betala tillbaka några mynt. Till slut genomborrades hans barm med alviska pilar, försedda med Lionels egna trubbiga spetsar. Alver brukar vara vana med de skickligaste pilarna och kände sig så förolämpade då deras pilar nu blivit förstörda av så simpla, dyra och slarvigt gjorda pilspetsar, att de tvekade därför inte att skicka Lionel till sin grav.


Leum hade en bra uppväxt. Han var en aning bortskämd på grund av hans fars framgångar och att han även var familjens enda barn. Hans mor, Nilvia, dog dock när han föddes och vid 5 års ålder spenderade familjen så mycket tid i smedjan att det nästan blev deras hem. Lionel ville egentligen bli en av Easthalls skinande väktare, men han fick aldrig den chansen. Trots det var han en skicklig svärdsman och lärde Leum allt han kunde. Lionel såg det nu som sin chans att få uppleva några av sina drömmar genom hans son. Han höjde Leum till skyarna, han bestämde sig för att få Leum att bli Easthalls viktigaste och mäktigaste person. På det sättet skulle han själv också få mer status. Detta gav Leum en vinklad verklighetsbild och hans nivå av självgodhet är svår att nå.

Leum tränade och tränade för att kunna bli en av stadens väktare, och han lyckades. När han kom hem till smedjan för att tala om för sin far hittade han honom död med pilar i bröstet. Detta gav honom ett stort hat och Leum såg att pilarnas fjädrar var skapta från alver. Detta gav honom en ilska och hämndlystnad mot spetsöronen.

Leum sålde smedjan och med mynten köpte han sig ett litet boende i staden. Hans mål är tydligt: att försöka nå så högt upp som möjligt. Och det kommer inte spela någon roll hur många han hugger i ryggen, han ska nå dit.

Övertygelser:
Leum strävar uppåt efter makt och rikedomer. Hans drömmar sträcker sig så högt att han vill få en ledande roll i Easthalls stad. Leum vill nå till den position som ger honom mest makt. Drömmar om att ha makt att styra andra människor ger honom motivation och strävan. Leum är skrockfull och väldigt gudstroende.

Instinkter: Leum är övertygad om att han är så nära en gud en dödlig kan komma. Han gör allt som gynnar honom själv och har inte så mycket tankar om hur det går för andra.

Styrkor: Leum är en skicklig och stark fäktare.

Svagheter: En person som många stör sig på. Hans strävan efter makt och ära kommer göra att han "kliver många på tårna" och skapar många ovänner.


Senast ändrad av Leum Lothandor den 2014-07-14, 23:55, ändrad totalt 2 gånger
Till överst på sidan Gå ner
Siggan
Siggan
Grundare


Posts : 401
Join date : 12-09-12
Age : 26

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Äventyrare
Klass: Vampyr

InläggRubrik: Sv: Leum Lothandor   2013-12-22, 09:14

Intressant karaktär och en bra bakgrund. Måste ställa lite frågor dock!

Först så skrev du att Lionel blev dödad av sina egna pilar: "Till slut genomborrades hans barm med trubbiga, hans egna trubbiga pilar."

Och senare skrev du att det var alvpilar som använts: "Detta gav honom ett stort hat och Leum såg att pilarnas fjädrar var skapta från alver. "

Lite förvirrande! Razz

_________________
Wonders are waiting to start, live your story. Faith, hope and glory.
Hold to the truth in your heart.
Till överst på sidan Gå ner
Leum Lothandor
Leum Lothandor
Nykomling

Posts : 12
Join date : 13-12-21

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Riddare
Klass: Klasslös

InläggRubrik: Sv: Leum Lothandor   2013-12-22, 10:25

Tack! Ja, hmm.. Vet inte om jag tänkte igenom det riktigt haha.. Men tänkte att Lionel sålde bara pilspetsar, övriga delen av pilen sålde han inte.

Lite väl komplicerat och dåligt formulerat av mig. Bör nog kanske ändra lite, men får nog tänka ut hur. Vill ju fortfarande att han ska vara arg på alverna på något sätt! Smile

Edit: Gjorde en ändring nu!
Till överst på sidan Gå ner
Siggan
Siggan
Grundare


Posts : 401
Join date : 12-09-12
Age : 26

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Äventyrare
Klass: Vampyr

InläggRubrik: Sv: Leum Lothandor   2013-12-22, 10:41

Okej! Då förstår jag! Bra att du gjorde det lite mer synligt Smile
Det är inte så mycket aktivitet just nu på sidan bara några dagar inpå julafton, bara en heads-up!

Godkänd!

_________________
Wonders are waiting to start, live your story. Faith, hope and glory.
Hold to the truth in your heart.
Till överst på sidan Gå ner
Leum Lothandor
Leum Lothandor
Nykomling

Posts : 12
Join date : 13-12-21

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Riddare
Klass: Klasslös

InläggRubrik: Sv: Leum Lothandor   2013-12-22, 11:14

Okej! Lite synd att jag fick "feeling" nu när alla är upptagna, valde nog kanske fel tillfälle att skapa en tråd då haha. Men har inte rollat på evigheter, så kunde inte hålla mig från att börja igen! bounce 
Till överst på sidan Gå ner
Nihirian
Nihirian
Bekant

Posts : 211
Join date : 13-10-03

Karaktär
Ras: Alv
Yrke: Skribent
Klass: Klasslös

InläggRubrik: Sv: Leum Lothandor   2013-12-22, 17:51

Upptagna?! Siggan själv slackar med att svara och min andra spelis försvann mystiskt!
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored contentInläggRubrik: Sv: Leum Lothandor   

Till överst på sidan Gå ner
 

Leum Lothandor

Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Akrylia :: Rollspelsverktyg :: Bakgrunder-