Rollspel och community.
 
PortalHemGalleriVanliga frågorMedlemslistaBli medlemLogga in
Värdshuset Rödhaken går utan sin värd. "Kommer att bli en svår tid framöver." kommenterar en anställd på plats.
Nära 30 personer sägs ha omkommit under förhöret på slottet. Det går viskningar om att de ansvariga ännu inte blivit identifierade och folket verkar missnöjda med hur drottningen hanterat situationen.
Mannen som tidigare trots legat bakom värdshusvärdens försvinnande visar sig oskyldig i förhör bakom slottets väggar. Folk säger sig ha sett mannen iförd familjen Segrota's egna emblem efter händelsen. Men förhöret slutade inte väl för 30 närvarande personer som mist liv eller lem.
Logga in
Användarnamn:
Lösenord:
Logga in mig automatiskt: 
:: Jag har glömt mitt lösenord
Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga


Flest användare online samtidigt: 41, den 2013-12-18, 23:47
Senaste ämnen
» En kort uppdatering.
av Admin 2015-09-15, 15:20

» En solig dag på marknaden.
av Black Fang 2015-09-15, 10:26

» Alice Eldflamma aka Black fang
av Siggan 2015-09-14, 11:44

» akura my first character
av Mialee 2015-08-23, 10:25

» Glad jul och gott ny midsommar, hoppas ni får en bra påsk.
av Mialee 2015-08-16, 18:47


Dela | 
 

 Rollspelstips: 4 olika konflikter

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
skuggflamma
skuggflamma
Nybörjare

Posts : 75
Join date : 13-10-05

Karaktär
Ras: Halvalv
Yrke: Riddare
Klass: Klasslös

InläggRubrik: Rollspelstips: 4 olika konflikter   2014-03-18, 09:11

Ett annat begrepp i rollspel är konflikt och det är inte alls ovanligt att i en typ berättandeform (användes ofta i film och böcker) att man använder någon av de sk. fyra stora konflikterna. Många rollspelare brukar även den här metoden. Oftast är konflikter det vanligaste sättet att bygga spännande, actionfyllda plotter och intriger.

Viktigt är det att komma ihåg att konflikt innebär strid, det begreppet utesluter inte en social strid. Man kan inte heller alltid vinna en konflikt, ibland måste din karaktär backa (även om du som spelare inte vill).

En konflikt är en situation som etableras av spelaren där karaktären utsätts för en prövning. Man skapar konflikter för att utmana karaktären.

Karaktär vs. Karaktär
Person kontra person är den vanligaste typen av konflikt och begreppet är tämligen självförklarande. Det här kan innebära allt ifrån en fysisk kamp mellan två karaktärer; till en utmaning som måste övervinnas med viljestyrka.. eller något annat. Kort och gott så ställs din karaktär i konflikt med en annan.

Karaktär vs. Natur
Kan även kallas för karaktär kontra omständigheter. Det här är en extern konflikt, som är tämligen lik karaktär vs. samhället. Men den här konflikten handlar om karaktärens kamp mot ödet och livets händelser. Kanske pesten drabbar karaktärens hemby? Kanske ställs karaktären inför ett öde större än en själv; som t ex Neo i Matrix.

Karaktär vs. Sig Själv
Det här handlar om rollpersonens inre kamp mot sig själv. Den här typen av konflikt är olika för alla karaktärer och det är spelaren som bestämmer vad som passar sin karaktär bäst. Oftast rör den här typen av konflikt karaktären ställs inför val som går emot hens moral. Rollens uppfattning om vad som är rätt och fel. Kanske rollen kämpar mot en fobi, osv. osv.

Karaktär vs. Samhälle
Den här typen av konflikt kan vara lite mer obskyr, beroende på hur man som spelare vill hantera det. Men i regel handlar det om att rollpersonen kämpar mot samhällets ideal, rutiner eller seder. Det kan vara en kamp mot samhällets förväntningar. Hunger Games är ett bra exempel på karaktär kontra samhälle.
Till överst på sidan Gå ner
 

Rollspelstips: 4 olika konflikter

Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Akrylia :: Rollspelsverktyg :: Nybörjarroll-