Rollspel och community.
 
PortalHemGalleriVanliga frågorMedlemslistaBli medlemLogga in
Värdshuset Rödhaken går utan sin värd. "Kommer att bli en svår tid framöver." kommenterar en anställd på plats.
Nära 30 personer sägs ha omkommit under förhöret på slottet. Det går viskningar om att de ansvariga ännu inte blivit identifierade och folket verkar missnöjda med hur drottningen hanterat situationen.
Mannen som tidigare trots legat bakom värdshusvärdens försvinnande visar sig oskyldig i förhör bakom slottets väggar. Folk säger sig ha sett mannen iförd familjen Segrota's egna emblem efter händelsen. Men förhöret slutade inte väl för 30 närvarande personer som mist liv eller lem.
Logga in
Användarnamn:
Lösenord:
Logga in mig automatiskt: 
:: Jag har glömt mitt lösenord
Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga


Flest användare online samtidigt: 41, den 2013-12-18, 23:47
Senaste ämnen
» En kort uppdatering.
av Admin 2015-09-15, 15:20

» En solig dag på marknaden.
av Black Fang 2015-09-15, 10:26

» Alice Eldflamma aka Black fang
av Siggan 2015-09-14, 11:44

» akura my first character
av Mialee 2015-08-23, 10:25

» Glad jul och gott ny midsommar, hoppas ni får en bra påsk.
av Mialee 2015-08-16, 18:47


Dela | 
 

 Aros Delyndas

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Aros Delyndas
Aros Delyndas
Nykomling

Posts : 2
Join date : 14-07-29

InläggRubrik: Aros Delyndas   2014-07-29, 19:59

Namn: Aros Delyndas
Ras: Människa
Ålder: 27
Kön: Man

Utseende: Aros har svart hår och skägg. Han går klädd i en lång klädnad med huva, likt den magiker brukar ha. Aros har en dolk i bältet och en tygsäck på ryggen. Där han förvarar stöldgods.

Bakgrund: Aros har en bråkig bakgrund. Han växte upp på Narsis gator med sin mamma, då hans far hade lämnat familjen innan Aros föddes. Det var ett tufft liv för de båda, Aros mor vävde och broderade tyger för att få ihop pengar till mat. Ofta var det så knappt med pengar att Aros fick hjälpa till att arbeta, han brukade få jobb som diskare på värdshuset. Aros klagade inte på jobbet, då han fick höra massor av spännande historier från fiskare och sjöfarare som möttes där på kvällarna. Han drömde om att få följa med på ett av skeppen och se vad som fanns bortom horisonten.

Livet rullade på ett ganska likartat sätt, enda tills Aros var 9 år. Då insjuknade hans mor och dog. Aros blev förkrossad och lämnade inte hemmet på flera veckor. När pengarna började sina så blev han tvungen att sälja huset för att ha råd med mat och en 9-åring tjänar inte mycket pengar, så Aros bestämde sig att det var lika bra att sluta som diskare också.

Aros levde nu på gatan. Pengarna från det sålda huset räckte i något år. Han hade hållit hårt i dem och bara köpt det absolut nödvändigaste för sin överlevnad. Sedan började han stjäla. Han blev en ficktjuv och inbrottstjuv. Allt han fick tag på plockade han på sig, mynt, guld, silver, smycken var så klart en självklarhet. Men Aros tog det mesta som han fyllde sin bärsäck med. Han var en mästare på att smyga och ta sig ut ur knepiga situationer.  Något som han också var en mästare på var att tala, han fick aldrig nog av sin egen röst och betraktades ofta som oerhört irriterande av dem personer som haft ett samtal med honom.

Vid 12 års ålder märkte Aros att han hade egenskaper som andra inte hade, egenskaper som gjorde honom speciell. Han hade magiska krafter. Att söka till en magiker-akademi var dock inget som kom till hans tanke, men han välkomnade dessa förmågor med öppna armar. Aros lyckades stjäla en bok med besvärjelser från en magiker och började öva. Han märkte snabbt att det endast var ett fåtal av besvärjelserna han hade förmåga att skapa. De var värdelösa egentligen, de kunde inte gör särskilt mycket till skada, men Aros struntade i det. Bara att ha den magiska förmågan fick honom att känna sig mäktig och viktig.

Nu är Aros 27 år. Han bor i en källare i ett övergivet hus i Narsis. Där är väggarna fyllda med stöldgods och saker han hittat längs vägarna i staden. Hans tjuveri har nästan övergått till någon form av samlande då han även har massor av saker som inte är av mycket värde. Hans magi har inte växt sig så mycket starkare och har fortfarande inte förmågan att skapa farliga besvärjelser. Däremot använder han de få besvärjelserna han kan flitigt. Alla besvärjelser han kan är illusionsbesvärjelser, det vill säga besvärjelser som ser farliga ut, men som inte kan skada. Han kan bland annat skapa blixtliknande sken mellan händerna och en eldslåga i handen, han kan också med en illusionsbesvärjelse göra så att högerhanden ser ut som en hundtass i betraktarens ögon. Dessa besvärjelser har Aros märkt är väldigt bra att distrahera med när man är ute efter en säck med pengar, eller ska stjäla en vacker dolk från någon rik typ. Det är också ett sätt att skydda sig själv, då hans besvärjelser ser farliga ut för ett otränat öga.

Folk som känner Aros frågar sig dock ofta hur han klarar sig. För Aros är inte alls särskilt smart och kan ofta vara fumlig och osmidig i sina uttalanden. Han säger ofta saker som retar upp folk.


Övertygelser
: Aros bryr sig inte om så mycket som försiggår runt omkring honom, han har bara sig själv i tankarna. Han är väldigt pratglad och inte särskilt smart, men dock kan han vara väldigt vänlig och sympatisk mot dem han tycker om. Aros mål och drömmar innehåller två saker: rikedomar och äventyr.

Instinkter: Aros instinker är inte så komplicerade. Om han ser något vackert och blänkande så kommer han förmodligen att försöka stjäla det. Han slåss ogärna och försöker alltid tala sig ur situationer i första hand, eller använder han någon besvärjelse för att få en chans att lämna en hotfull situation.

Styrkor
: Aros är smidig och bra på att röra sig tyst. Han är snabb och bra tränad med dolk, men kan ofta avstyra uppretade typer med hjälp av några flashiga besvärjelser. Aros är också ganska bra med knytnävarna och är en mästare i krogslagsmål, dock så flyr han illa kvick om någon drar sitt svärd.

Svagheter: Aros är ingen slagskämpe eller soldat. Hans kunskaper med sin dolk är bra men sätter honom ändå i ett underläge mot en tränad svärdsarm. Hans besvärjelser kan se farliga ut, men är bara illusioner och inte skadliga. Aros girighet och nästintill tvångsmässiga stjälande sätter honom ofta i farliga situationer då han blir påkommen.
Till överst på sidan Gå ner
Siggan
Siggan
Grundare


Posts : 401
Join date : 12-09-12
Age : 26

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Äventyrare
Klass: Vampyr

InläggRubrik: Sv: Aros Delyndas   2014-07-29, 22:47

Godkänd!

Välkommen till Akrylia!

_________________
Wonders are waiting to start, live your story. Faith, hope and glory.
Hold to the truth in your heart.
Till överst på sidan Gå ner
 

Aros Delyndas

Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Akrylia :: Rollspelsverktyg :: Bakgrunder-