Rollspel och community.
 
PortalHemGalleriVanliga frågorMedlemslistaBli medlemLogga in
Värdshuset Rödhaken går utan sin värd. "Kommer att bli en svår tid framöver." kommenterar en anställd på plats.
Nära 30 personer sägs ha omkommit under förhöret på slottet. Det går viskningar om att de ansvariga ännu inte blivit identifierade och folket verkar missnöjda med hur drottningen hanterat situationen.
Mannen som tidigare trots legat bakom värdshusvärdens försvinnande visar sig oskyldig i förhör bakom slottets väggar. Folk säger sig ha sett mannen iförd familjen Segrota's egna emblem efter händelsen. Men förhöret slutade inte väl för 30 närvarande personer som mist liv eller lem.
Logga in
Användarnamn:
Lösenord:
Logga in mig automatiskt: 
:: Jag har glömt mitt lösenord
Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga


Flest användare online samtidigt: 41, den 2013-12-18, 23:47
Senaste ämnen
» En kort uppdatering.
av Admin 2015-09-15, 15:20

» En solig dag på marknaden.
av Black Fang 2015-09-15, 10:26

» Alice Eldflamma aka Black fang
av Siggan 2015-09-14, 11:44

» akura my first character
av Mialee 2015-08-23, 10:25

» Glad jul och gott ny midsommar, hoppas ni får en bra påsk.
av Mialee 2015-08-16, 18:47


Dela | 
 

 Tancred Bérengar Corvus

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Typhor
Typhor
Nybörjare

Posts : 51
Join date : 12-09-16
Age : 26

Karaktär
Ras:
Yrke: Bard
Klass: Klasslös

InläggRubrik: Tancred Bérengar Corvus   2014-10-21, 21:28


OBS: Ja jag vet att han inte följer forumets standardregler men denna karaktär är ämnad som en mentor på akademin, på beställning av allas vår Layane. Så han kommer ju inte direkt vara ute på egna äventyr och ta över världen. *puppy eyes*

Namn: Tancred Bérengar Corvus
Ras: Människa
Ålder: 68
Kön: Man

Utseende:
Corvus är en åldrad man med ett rynkigt och strängt ansikte. Hanns panna lägger sig ofta i djupa veck och hans buskiga ögonbryn reser sig i avsky var gång han möter personer som enligt honom blott utger sig för att vara akademiker. Han föredrar att bära enkla och helst inget mer en sparsamt dekorerade kåpor och kappor. Kläders förmåga att tjäna sitt syfte som plagg är för honom bra mycket viktigare än att han skulle råka se ut på något specifikt sätt. Den tid som andra kan tänkas lägga på sitt utseende föredrar han att ägna åt sina intellektuella jakter.
Hans hår är grått och glesnande i en allt mer allarmerande takt. Han har ett yvigt men inte allt för stort skägg och hans knotiga händer är oftast fläckade av svart bläck.

Bakgrund:
Tancred Corvus föddes som andre son till den markägande adelsmannen Alphonso Corvus och han saknade aldrig något under sin uppväxt. Fadern Alphonso var sedan början inriktad på att den unge Tancred skulle lära sig om lag och rätt för att kunna bli jurist. Tancreds skolning började därför mycket tidigt och var mycket gedigen då fadern betalade stora summor för att han skulle få de bästa lärare han förmådde köpa. Den unge Corvus liv tog dock en snabb vändning i hans unga tonår då hans magiska fallenhet uppmärksammades. Fadern beklagade sin sons öde, inte minst hur hans egna drömmar gick i kras, men Alphonso sände Tancred till Magiker Akademin i Easthall utan omsvep. Om akademin var platsen dit de för fallenhet inom magikonsten sökte sig så var det dit Tancred skulle för att skolas.

Som student på magikerakademin kom Corvus till en början att studera Kraftmagi under uppsyn av Eldanár Arnesîr, en vidlyftig men kompetent trollkarl vars kunskaper dock vida överskred hans ålder och mognad. Det var Arnesîr som tvingat Corvus att lära sig språket Enora och Corvus har än till denna dag inte kunnat lista ut om Arnesîrs blinda tilltro till språket berodde på en genuin, om än missriktad övertygelse, eller om det var på något vis religiöst betingat. När han så småningom blev fri från den största av Arnesïrs influens så började han studera Aruan, vars grundlighet passade hans personlighet mycket bättre. Aruan är hans föredragna språk och det med vilket han uträttar majoriteten av sina trollformler.

Corvus utmärkte sig dock redan som mycket ung för sin till synes osläckliga törst på kunskap. Som student kunde han alltid hittas med näsan i en bok eller två åt gången. Om det var hunger för det okända eller helt enkelt en ödets nyck är omöjligt att säga men Corvus fann sig med tiden i allt djupare efterforskningar rörande demonmagi. Hans liv vigdes så till den grad åt kunskapssökande att han aldrig haft något liv utanför den akademiska världen och han har levt under självvald celibat under hela sitt liv. Med sina medhavande konsekvenser och sin mörka natur så var demonmagin något som av många akademiker betraktades med svalt inbtresse och Corvus tyckte sig aldrig finna tillräckligt med information om ämnet. Han kom därför att ägna större delen av sitt liv till att forska runt och utveckla teorier, såväl som formler rörande demonmagin och dess natur. Hans ihärdighet och stora kunnighet inom ämnet gjorde att en lektorsplats inom ämnet på akademin föll sig naturligt. Han föreläser och instruerar intresserade studenter men precis som då han själv växte upp så är intresset för ämnet svalt och ofta även fruktat. Corvus har därför mycket tid som han kan ägna åt sina älskade studier.

Som aktad efterforskare och lektor inom demonmagi så besitter Corvus breda kunskaper om det magiska språket Naru. Det är dock inget han använder till vanliga trollformler under vardagen på han föredrar Aruan. Corvus föredrar skriftliga trollformler och använder sådana för det mesta. Han behärskar dock muntliga mycket väl även om han sällan ses använda sådana. Ingen elev på akademin skulle med handen på hjärtat kunna svära på att någonsin ha sett Corvus använda tänkta trollformler. I stället tycks Corvus föredra att göra allt som kan göras för hand, just med sina egna händer. Han behärskar givetvis några tänkta trollformler men ser föga mening med att använda sådana, enligt honom, onödigt riskabla trollformler.

Övertygelser:
"Det enda jag vet är att jag inte vet någonting."

“Ingen kommer någonsin kunna veta allt som finns att veta i denna värld, men det är ingen ursäkt för att inte försöka.”

“En människas framgång står i direkt relation till hennes förmåga att inse när hon har fel.”

Instinkter:
Om jag ställs inför en fråga så måste jag hitta ett svar.

Om folk stoltserar med sin okunnighet i min närhet så ska de få en uttläggning tills de torkat bakom öronen.

Om jag ignorerar folk länge nog så slutar de så småning om förpesta min tillvaro med sin närhet.
Till överst på sidan Gå ner
Siggan
Siggan
Grundare


Posts : 401
Join date : 12-09-12
Age : 26

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Äventyrare
Klass: Vampyr

InläggRubrik: Sv: Tancred Bérengar Corvus   2014-10-22, 16:43

Godkänd! Trevlig och uppfriskande bakgrund. Layane ser nog fram emot att få träffa sin mentor! Smile

_________________
Wonders are waiting to start, live your story. Faith, hope and glory.
Hold to the truth in your heart.
Till överst på sidan Gå ner
 

Tancred Bérengar Corvus

Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Akrylia :: Rollspelsverktyg :: Bakgrunder-