Rollspel och community.
 
PortalHemGalleriVanliga frågorMedlemslistaBli medlemLogga in
Värdshuset Rödhaken går utan sin värd. "Kommer att bli en svår tid framöver." kommenterar en anställd på plats.
Nära 30 personer sägs ha omkommit under förhöret på slottet. Det går viskningar om att de ansvariga ännu inte blivit identifierade och folket verkar missnöjda med hur drottningen hanterat situationen.
Mannen som tidigare trots legat bakom värdshusvärdens försvinnande visar sig oskyldig i förhör bakom slottets väggar. Folk säger sig ha sett mannen iförd familjen Segrota's egna emblem efter händelsen. Men förhöret slutade inte väl för 30 närvarande personer som mist liv eller lem.
Logga in
Användarnamn:
Lösenord:
Logga in mig automatiskt: 
:: Jag har glömt mitt lösenord
Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga


Flest användare online samtidigt: 41, den 2013-12-18, 23:47
Senaste ämnen
» En kort uppdatering.
av Admin 2015-09-15, 15:20

» En solig dag på marknaden.
av Black Fang 2015-09-15, 10:26

» Alice Eldflamma aka Black fang
av Siggan 2015-09-14, 11:44

» akura my first character
av Mialee 2015-08-23, 10:25

» Glad jul och gott ny midsommar, hoppas ni får en bra påsk.
av Mialee 2015-08-16, 18:47


Dela | 
 

 Att spela rollspel med andra

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Amroth
Amroth
Grundare


Posts : 275
Join date : 12-09-12

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Sjöman
Klass: Klasslös

InläggRubrik: Att spela rollspel med andra   2012-09-18, 19:39

Att spela rollspel är ett roligt avbrott från vardagen och anledningen till att man gillar att spela kan vara olika från person till person. Vissa vill ta del av och skriva en spännande berättelse tillsammans. Andra tycker det är givande att leva sig in och spela en karaktär utifrån dess speciella personlighet och uppsättning egenskaper.

Till skillnad från andra spel är inte syftet med rollspel att man som spelare ska vinna. Det är inte som Fia med knuff eller Call of Duty. Vinner gör man tillsammans när man får njuta av dramatiska scener och minnesvärda interaktioner mellan rollpersonerna. Det är därför viktigt att man funderar på vad man själv vill ha när man spelar och har förståelse för vad andra önskar.

Alla användare i Akrylia har var sin karaktär som man väldigt ofta knyter starka band till. Du har fantiserat ihop en bakgrund och en personlighet till karaktären. Kanske har du även gett dig ut på äventyr med den. Det är därför inte så konstigt att det finns en risk att dessa karaktärer blir väldigt skickliga, i många fall nästan som "superhjältar". Man kanske också är ovillig att godkänna att andra gör saker som försvårar för ens karaktär eller som till och med skadar den fysiskt.

Ett bra ord när man spelar rollspel med andra är "Ja". Vill din medspelare göra så? Säg "Ja" och bygg på de tankarna. Vad gör din karaktär till svar? Det här är en väldigt bra teknik för att inte hindra varandras kreativitet. Det är därför som många gillar att spela: för att få uttrycka sig kreativt i skrift. Föreställ dig motsatsen. Att för varje häftig idé som den ena kommer på säger den andra "nej". Det skulle inte bli mycket till spel då eller hur?

Så trots att du har fattat tycke för din karaktär och tycker att det är den häftigaste personen någonsin. Ta ett steg tillbaka och låt saker inträffa. Rid på andras idéer och krydda sedan med dina egna. Tillsammans har ni fantasi nog till att skapa en saga av episka mått.
Till överst på sidan Gå ner
http://www.akrylia.se
 

Att spela rollspel med andra

Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Akrylia :: Rollspelsverktyg :: Information-