Rollspel och community.
 
PortalHemGalleriVanliga frågorMedlemslistaBli medlemLogga in
Värdshuset Rödhaken går utan sin värd. "Kommer att bli en svår tid framöver." kommenterar en anställd på plats.
Nära 30 personer sägs ha omkommit under förhöret på slottet. Det går viskningar om att de ansvariga ännu inte blivit identifierade och folket verkar missnöjda med hur drottningen hanterat situationen.
Mannen som tidigare trots legat bakom värdshusvärdens försvinnande visar sig oskyldig i förhör bakom slottets väggar. Folk säger sig ha sett mannen iförd familjen Segrota's egna emblem efter händelsen. Men förhöret slutade inte väl för 30 närvarande personer som mist liv eller lem.
Logga in
Användarnamn:
Lösenord:
Logga in mig automatiskt: 
:: Jag har glömt mitt lösenord
Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga


Flest användare online samtidigt: 41, den 2013-12-18, 23:47
Senaste ämnen
» En kort uppdatering.
av Admin 2015-09-15, 15:20

» En solig dag på marknaden.
av Black Fang 2015-09-15, 10:26

» Alice Eldflamma aka Black fang
av Siggan 2015-09-14, 11:44

» akura my first character
av Mialee 2015-08-23, 10:25

» Glad jul och gott ny midsommar, hoppas ni får en bra påsk.
av Mialee 2015-08-16, 18:47


Dela | 
 

 Instinktiva Övertygelser och övertygande Instinkter

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
Amroth
Amroth
Grundare


Posts : 275
Join date : 12-09-12

Karaktär
Ras: Människa
Yrke: Sjöman
Klass: Klasslös

InläggRubrik: Instinktiva Övertygelser och övertygande Instinkter    2012-09-22, 12:24

När du sätter dig ner för att skriva en bakgrund till din karaktär i Akrylia handlar det från början främst om att beskriva karaktären. Du anger utseende, ålder och andra attribut som formar karaktären. Längst ner möts du av två nya och ovanliga punkter: Övertygelser och Instinkter. Dessa kan vara lite klurigare att skriva, kanske därför att det nu handlar mer om vad du själv vill göra med karaktären och mindre av vad karaktären skulle förmedla till dig i en intervju. Här går jag igenom de båda punkterna och avslutar med ett exempel på hur man kan tänka för att utnyttja detta maximalt.

Övertygelser

Övertygelser handlar om åsikter och värderingar som din karaktär har. Det kan vara allt från att det är okej att ta från de rika eller att livet skulle bli bättre om karaktären skulle sluta som soldat och bli en bagare istället.

Ofta kan det vara bra att sprida sina övertygelser litegrann, till exempel är det bra att ha en övertygelse som symboliserar ett framtida mål. Kanske kan soldaten inte sluta nu utan måste göra någonting först för att få följa sin dröm om att baka kakor professionellt.

En person har långt fler än tre åsikter eller värderingar. Det är därför viktigt att dessa övertygelser är de åsikter och värderingar som du vill spela ut i spel. De andra åsikterna som karaktären har och som du inte vill ska definiera och driva din karaktär spelmässigt ska helt enkelt inte stå i den här kategorin.

Instinkter

Instinkter används för att tvinga din karaktär att handla som du nu i förberedelsefasen bestämmer att denne ska handla. Därför är det bra att meningarna står på formen "OM [villkor] SÅ [utfall]". Precis som med övertygelser handlar det här om det beteende som du vill spela ut i spel.

Ett exempel skulle vara "Om [det blir trubbel] så [drar jag alltid mitt svärd]". Skulle det bli trubbel så KOMMER karaktären dra sitt svärd. Det spelar ingen roll om det trubblet är någon som blir arg på honom för att de inte är överens om något i en sansad diskussion. Han kommer att dra sitt svärd. Se till att instinkterna passar in med de tankar som du har kring hur din karaktär kommer att reagera i olika situationer.

Viktigt är att du ska bara ta med instinkter som pekar på situationer som du vill att din karaktär ska utsättas för i spel. Genom att skriva en instinkt som den ovan: "Om [det blir trubbel] så [drar jag alltid mitt svärd]". Så säger du egentligen "Var snäll och låt min karaktär hamna i trubbel så att han tvingas dra sitt svärd". Skulle din karaktär aldrig hamna i trubbel så är ju instinkten mer eller mindre totalt värdelös.

Exempel på hur man kan tänka

Vi säger att du vill skapa en dvärgjägare. Antagligen ser du då framför dig en person som reser landet runt i jakt på de skäggiga små varelserna för att ta kol på dem. För att din karaktär ska ha drivkraften att göra det här så ska du ladda honom med en övertygelse i stil med:

"Dvärgar är skadedjur, de förpestar vår fina värld"

"Dvärgar smakar fruktansvärt gott att ha i grytor."

"Dvärgarna mördade min far och mor."


Det här kommer att få karaktären att med större eller mindre beslutsamhet jaga rätt på de små skäggiga filurerna. Kanske kan det följas av:

"Man kan inte lita på dvärgar de är ondskans kreatur och giriga som få."

Självklart måste karaktären också ha minst en instinkt kopplat till konceptet.

"Om jag ser en dvärg så drar jag mitt armborst."

"Om jag får tag på en dvärg så vill jag servera den som middag."


Detta är lite hur man kan tänka, se till att övertygelserna och instinkterna knyter an till det karaktärkoncept som du tänkt dig. Vilken karaktär du vill spela och hur den agerar helt enkelt.

Lycka till!
Till överst på sidan Gå ner
http://www.akrylia.se
 

Instinktiva Övertygelser och övertygande Instinkter

Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Akrylia :: Rollspelsverktyg :: Bakgrunder-