Rollspel och community.
 
PortalHemGalleriBli medlemLogga in
Värdshuset Rödhaken går utan sin värd. "Kommer att bli en svår tid framöver." kommenterar en anställd på plats.
Nära 30 personer sägs ha omkommit under förhöret på slottet. Det går viskningar om att de ansvariga ännu inte blivit identifierade och folket verkar missnöjda med hur drottningen hanterat situationen.
Mannen som tidigare trots legat bakom värdshusvärdens försvinnande visar sig oskyldig i förhör bakom slottets väggar. Folk säger sig ha sett mannen iförd familjen Segrota's egna emblem efter händelsen. Men förhöret slutade inte väl för 30 närvarande personer som mist liv eller lem.

Logga in
Användarnamn:
Lösenord:
Logga in mig automatiskt:
:: Jag har glömt mitt lösenord
Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga


Flest användare online samtidigt: 41, den 2013-12-18, 23:47
Senaste ämnen
» En kort uppdatering.
Akrylia - Ny rollspelare I_icon_minitimeav Admin 2015-09-15, 15:20

» En solig dag på marknaden.
Akrylia - Ny rollspelare I_icon_minitimeav Black Fang 2015-09-15, 10:26

» Alice Eldflamma aka Black fang
Akrylia - Ny rollspelare I_icon_minitimeav Siggan 2015-09-14, 11:44

» akura my first character
Akrylia - Ny rollspelare I_icon_minitimeav Mialee 2015-08-23, 10:25

» Glad jul och gott ny midsommar, hoppas ni får en bra påsk.
Akrylia - Ny rollspelare I_icon_minitimeav Mialee 2015-08-16, 18:47

Rollspel.
Så, du har valt att du är helt ny när det kommer till rollspel! Härligt! Du kommer att ha mycket roligt att se fram emot! För någon som är helt ny så kan det alltid kännas lite pirrigt till en början, men du vänjer dig snabbt, vi lovar.

Att spela rollspel är ett roligt avbrott från vardagen och anledningen till att man gillar att spela kan vara olika från person till person. Vissa vill ta del av och skriva en spännande berättelse tillsammans. Andra tycker det är givande att leva sig in och spela en karaktär utifrån dess speciella personlighet och uppsättning egenskaper.

Till skillnad från andra spel är inte syftet med rollspel att man som spelare ska vinna. Det är inte som Fia med knuff eller Call of Duty. Vinner gör man tillsammans när man får njuta av dramatiska scener och minnesvärda interaktioner mellan rollpersonerna. Det är därför viktigt att man funderar på vad man själv vill ha när man spelar och har förståelse för vad andra önskar.

Alla användare i Akrylia har var sin karaktär som man väldigt ofta knyter starka band till. Du har fantiserat ihop en bakgrund och en personlighet till karaktären. Kanske har du även gett dig ut på äventyr med den. Det är därför inte så konstigt att det finns en risk att dessa karaktärer blir väldigt skickliga, i många fall nästan som "superhjältar". Man kanske också är ovillig att godkänna att andra gör saker som försvårar för ens karaktär eller som till och med skadar den fysiskt.

Ett bra ord när man spelar rollspel med andra är "Ja". Vill din medspelare göra så? Säg "Ja" och bygg på de tankarna. Vad gör din karaktär till svar? Det här är en väldigt bra teknik för att inte hindra varandras kreativitet. Det är därför som många gillar att spela: för att få uttrycka sig kreativt i skrift. Föreställ dig motsatsen. Att för varje häftig idé som den ena kommer på säger den andra "nej". Det skulle inte bli mycket till spel då eller hur?

Så trots att du har fattat tycke för din karaktär och tycker att det är den häftigaste personen någonsin. Ta ett steg tillbaka och låt saker inträffa. Rid på andras idéer och krydda sedan med dina egna. Tillsammans har ni fantasi nog till att skapa en saga av episka mått.

-Amroth


När det kommer till att skriva så finns det ett par grundläggande regler här på Akrylia.

1. När du skriver så kontrollerar du handlingarna av din egna karaktär. Du kan inte kontrollera vad andra personers karaktärer gör eller utsätts för. Detta är oftast viktigast och enklast att förstå i en strid mellan två rollare. Du kan beskriva att din karaktär gör en attack mot en annan spelare. Men du kan inte bestämma att den träffade eller hur. Du bestämmer alltid vad som händer med din karaktär och det samma gäller för alla andra. Dock så borde man tänka på att ingen karaktär är oövervinelig. Det blir bara tråkigt om man inte låter andra lyckas.

2. Försök att skriva i tredje perspektiv. Dåtid. Till exempel:
Solen stod högt på himlen och en stekande hetta låg över staden. Simon lunkade fram genom stadens gator. Värmen fick hans kläder att klibba fast mot hans svettiga kropp. Han såg sig runt omkring och fick syn på en liten fontän i torgets mittpunkt. Simon närmade sig det tindrande vattnet med ett lyckligt leende på sina läppar. Han var räddad!

3. När du skriver och du vill att din karaktär ska säga någonting, markera detta med citat tecken
"Hej"
eller med ett talesträck
- Hej
Om din karaktär tänker någonting så kan du även markera detta med kursiv text, men det är inte ett måste, om det framgår väl att din karaktär tänker något.


Om du nu känner att du vill gå vidare kan du börja med att Registrera. Eller om du redan har gjort det kan du gå vidare till skrivandet av en Bakgrund. För att lättare förstå hur rollandet går till kan du kolla in våran exempel tråd. Eller bara läsa i en av de pågående trådarna. Oftast svarar alla våra medlemmar på frågor om du skulle behöva hjälp så var inte rädd att skriva i chatten eller skapa en tråd i Frågor forumet.